Avelsförsäkring

Avelsförsäkring
Med en katt avelsförsäkring, så kan ni få ersättning för flera saker som kan drabba din katthona eller katthane som ni har tänka använda för avel.
En avelskatt är en katt som man använde främst till avel. Man kan vara en kattuppfödare som föder upp kattungar för att sedan sälja dessa. Är man en uppfödare så måste man i regel ha en avelsförsäkring för att dels skydda kattungar om något skulle hända dem. Men även för att skydda sig själv och de kostnader som kan uppstå om ett dolt fel uppkommer på en kattunge som man tidigare har sålt.


Vad ingår i regel i en avelsförsäkring för katter


Infertilitet
Man kan få ersättning för de kostnader som en fertilitetsutredning kan kosta om man behöver göra en utredning på om katten förlorat infertiliteten. Detta är väldigt bra att ha då man gärna vill ha ett svar på om katten kan få kattungar eller inte. Det är ju ett projekt att samla ihop katterna varje gång man gör ett försök och att göra detta i onödan kan ta värdefull tid.


Kejsarsnitt
Man kan få kostnader betalda för kejsarsnitt, ett kejsarsnitt ingår vanligtvist i en vanlig kattförsäkring men med en avelsförsäkring kan det ingår flera kejsarsnitt. Det är relativt vanligt att man kan behöva göra ett kejsarsnitt på en katt. Så att det i regel ingår ett extra kejsarsnitt i en avelsförsäkring är ju bra.


Veterinärvård för kattunge
Man får ersättning för veterinärvård om en kattunge blir sjuk eller skadad. Ersättningen variera mellan försäkringsbolagen där vissa ersätter ett maxbelopp för hela kullen och andra ett belopp per kattunge. Detta kan vara viktigt att fundera över vilket man tror kan passa er bäst. Har man en katt som förväntas få väldigt många kattungar så är det i regel fördelaktigt att välja en som ersätter varje kattunge individuellt.


Livförsäkring för kattunge
Om en kattunge skulle råka dö eller behövas avlivas kan ni få ersättning för detta. Ersättning som kan betalas ut varierar mellan de olika försäkringsbolagen.


Förlorad avelsförmåga
Förlorar din katthane eller katthona sin avelsförmåga genom att konstaterat att den är steril efter en utredning om detta så kan man få ersättning för det. Har man en dyr avelskatt så är förlorad avelsförmåga försäkringen väldigt bra att ha.


Dolda fel
Kattungar som en uppfödare säljer, överlåter eller behåller själv som har en avelsförsäkring så ingår det en dolda fel försäkring. Den kan ge ersättning för de skador som du är skyldig att ersätta din köpare.
Bästa avelsförsäkring

Här är de bästa avelsförsäkringar för katter