IF


IF kattförsäkring
If försäkringar är ett välkänt etablerat försäkringsbolag här i Sverige. De erbjuder bland annat kattförsäkringar. If har tre försäkringspaket att välja mellan när man ska teckna en kattförsäkring.
Veterinärvårdsbeloppen man kan få är från 30 000 kr upp till 90 000 kr så det finns en kattförsärking för alla plånböckerna.


IF kattförsäkring


Rabatter


✓ Upp till 90 000 kr


✓ Firstvet ingår

Omdöme

6.7 av 10

Pris

82kr/mån

Självrisk Fast

1900 kr

Självrisk Rörlig

15 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % KattungeIF kattförsäkring


Är IF kattförsäkring något för dig?
If kattförsäkring erbjuder som många andra försäkringsbolag olika kattförsäkringspaket. Genom att erbjuda hela paket så blir det lättare för dig som kund att välja en försäkring som passar bäst för just dig.
If kattförsäkringar håller ganska höga priser och det är dåliga valmöjligheter på självriskerna, vilket gör det svårt att styra sin försäkringspremie. Positivt är dock att det ingår FORL skydd i försäkringen, vilket är väldigt bra.
Hos oss kan ni läsa vår recension om IF kattförsäkring där vi listar och skriver om vad som ingår i försäkringen. Ni kan även läsa omdömen om vad andra tycker om kattförsäkringen från IF.


Firstvet

Firstvet ingår i IF kattförsäkring och det är helt gratis.


Då det är helt gratis att ladda ner och registrera er i appen så rekommenderar vi er att göra det redan nu


Firstvet


If Kattförsäkring
Hos IF kattförsäkring får du tre val att välja mellan när du ska teckna din kattförsäkring. Dessa försäkringar har de döpt till Katt, Stor Katt och Stor + Katt
Veterinärvårdsersättning ligger mellan 30 000 kr och 90 000 kr beroende på vilket paket ni väljer. Självriskerna har tyvärr inte mycket till valmöjligheter och är tyvärr bland de sämre på marknaden.


Tre val av kattförsäkringar

 • Katt
 • Stor Katt
 • Stor + Katt


Dina självrisker

 • Fast självrisk 1500 kr eller 1900 kr
 • Rörlig självrisk 15 %
 • Självriskperiod 125 dagar


Tilläggsförsäkringar

 • Livförsäkring
 • Användbarhet
Jämför kattförsäkringar


IF kattförsäkring – Är det en kattförsäkring för dig?
If är ett välkänt försäkringsbolag i SverigeIF kattförsäkringar
Katt
I kattförsäkringspaketet Katt så ingår det veterinärvårdsersättning upp till 30 000 kr per år om din katt blir sjuk eller skadad av något. Det ingår en dolda fel försäkring och samtal med en videoveterinär. Positivt är att det även ingår röntgen och ett kejsarsnitt även i detta mindre kattförsäkrings paket.
Det ingår dock inte medicin, rehab eller veterinär resor i detta paket.
Kattförsäkrings Katt är främst för dig som vill ha ett bra grundskydd


IF Katt


Stor Katt
I Stor katt försäkringen så gäller ersättningsnivån nu upp till 60 000 kr per år om katten råkar ut för en olycka eller blir sjuk. Samma saker som ingår i försäkringspaketet Katt ingår, det har även tillkommit lite mer. Röntgen ersättning höjs från 10 000 kr till 15000 kr. I Stor Katt ingår två kejsarsnitt istället för ett.
Mediciner och rehabilitering ingår nu i Stor Katt även ersättning för veterinärens resor med upp till 3000 kronor.
Kattförsäkring Stor är för dig som vill ha ett välfyllt skydd


IF Stor katt


Stor + Katt
I Stor katt försäkringen så gäller ersättningsnivån nu upp till 60 000 kr per år om katten råkar ut för en olycka eller blir sjuk. Samma saker som ingår i försäkringspaketet Katt ingår, det har även tillkommit lite mer. Röntgen ersättning höjs från 10 000 kr till 15000 kr. I Stor Katt ingår två kejsarsnitt istället för ett.
Mediciner och rehabilitering ingår nu i Stor Katt även ersättning för veterinärens resor med upp till 3000 kronor.
Kattförsäkring Stor är för dig som vill ha ett välfyllt skydd


IF stor + katt


Innehåll IF kattförsäkringVeterinärvårdsbelopp IF

Då IF kattförsäkring finns i tre olika försäkringspaket så skiljer sig ersättningsbelopp et mellan dessa en hel del.
Veterinärvårdsbeloppet är det totala ersättningsbeloppet som kattförsäkringen kan betala ut under ett år. Så har ni ett belopp på 30 000 kronor och kostnaden hos veterinären blir 40 000 kronor så får ni lägga ut en del pengar själva.
Katt är veterinärvårdsbeloppet på 30 000 kronor per år
Stor Katt är veterinärvårdsbeloppet på 60 000 kronor per år
Stor + Katt är veterinärvårdsbeloppet på 90 000 kronor per år
Hos IF kattförsäkring så gäller veterinärvårdsbeloppet hela kattens liv. Det är en fördel då det sänks hos en del försäkringsbolag när katten blir äldre.


Veterinärvårdsbelopp IF


Veterinär i mobilen
Hos IF kattförsäkring så ingår det tre fria samtal med en veterinär i mobilen. Som kund hos IF så erbjuds du fria samtal med en veterinär hos Firstvet, vilket är väldigt bra. Det kan man spara in mycket pengar på då det ofta är många som åker in till veterinären i onödan. När det helt enkelt hade räckt med ett telefon samtal istället.
Men som alltid, är det en akut situation så ska ni alltid åka till veterinären.
Firstvet ingår i alla tre försäkringspaketen hos IF


Firstvet IF


Dolda fel hos IF kattförsäkring
If kattförsäkring ersätter kostnader för medfödda och dolda fel. Det finns dock vissa villkor på dolda fel som ni kan läsa om i IF kattförsäkring villkor.
Dolda fel ingår i alla tre försäkringspaketen.


Dolda fel IF


Röntgen
I kattförsäkring Katt så ingår undersökning och även behandling med både CT och magnetkameraundersökning. Ersättningsbeloppet är satt till maximalt 10 000 kronor. I både försäkringspaket Stor Katt och Stor+ Katt så är istället beloppet på 15 000 kronor. Så oavsett vilket försäkringspaket du väljer så ingår det någon form av ersättning för röntgen hos IF kattförsäkring. Det är positivt då detta kan blir dyra kostnader utan försäkring på detta.


Röntgen IF kattförsäkring


IF Kejsarsnitt
Även på kejsarsnitt så ingår detta i alla tre försäkringspaketen vilket är väldigt positivt. I kattförsäkringen Katt så ingår det ett kejsarsnitt och i de andra två paketen Stor Katt och Stor + Katt så ingår det 2 stycken kejsarsnitt om det skulle behövas.IF Kejsarsnitt


Medicin IF kattförsäkring
Du kan få ersättning för kostnader som uppstår om ni behöver köpa mediciner till er katt. Det kan vara att katten blivit sjuk och behöver medicin för detta. Detta ingår tyvärr inte i kattförsäkringen Katt. Men i Stor katt och Stor + Katt så ingår detta upp till 6000 kronor per år kan betalas ut för medicin till er katt.


IF Mediciner


Rehabilitering IF Kattförsäkring
Om din katt skadar sig så kan det vara så att den behöver rehabilitering, då kan det vara bra om detta ingår i kattförsäkringen. Rehabilitering kan kosta en hel del, speciellt om det är en utdragen rehab. Tyvärr så ingår detta inte i kattförsäkringen Katt hos IF. Men väljer ni Stor katt och Stor + Katt så kommer detta att ingå upp till 6000 kronor.

Rehabilitering IF kattförsäkring


Tandvård IF
Tandvården hos IF är väldigt bra, oavsett vilken kattförsäkring ni väljer så ersätter IF kattförsäkring kostnader för bland annat tandsjukdomen FORL/TR. Detta är det endast ett fåtal kattförsäkringsbolag som erbjuder, vilket blir ett stort plus för IF.
Självklart så ersätts även vanliga tandskador som kan uppstå av ett olycksfall eller yttre våld. Bra att veta om tandvården är att man kan få ersättning upp till hela veterinärvårdsbeloppet.


Tandvård IF


Tilläggsförsäkring IF Kattförsäkring
Livförsäkring
Man kan teckna en livförsäkring hos IF kattförsäkring. Men det går tyvärr inte att livförsäkra en blandras katt, vilket är lite synd.
Livförsäkringen gäller fram till det kalender år då katten fyller 12 år.
Har du en meriterad katt eller en raskatt så går det bra att livförsäkra denna hos IF. Ersättningen som kan betalas ut av livförsäkringen är marknadsvärdet på din katt. Bra att veta är att efter att katten fyllt 10 år så sänks ersättning med 20% varje år.Självrisk IF KattförsäkringIF självrisk


Självrisk hos IF

De val man har på att välja självrisker hos IF kattförsäkring är väldigt begränsade. Detta gör kattförsäkringen lite sämre tyvärr då det ej går att styra sin premie speciellt mycket. Den rörliga självrisken är alltid på 15 % och den fasta kan man endast välja mellan 1500 kronor och 1900 kronor, vilket egentligen inte är mycket till val. Även självriskperioden är riktigt dålig då den ligger på endast 125 dagar, vilket är ett av de sämsta självriskperioderna på marknaden.
En självrisk hos If är den kostnad som ni själva får stå för vid en olycka eller sjukdom på katten. Den fasta betalar man en gång under en självriskperiod. Den rörliga betalar man alltid


 • Fast 1500 kr eller 1900 kr
 • Rörlig självrisk 15 %
 • Självriskperiod 125 dagar

IF rabatter
IF kattförsäkrings Rabatter
Har IF någon kattförsäkrings rabatt?
If erbjuder inte så jätte mycket rabatter tyvärr till sin kattägare till kunder, vi hade hoppats på lite bättre rabatter då det är så svårt att styra sin försäkringspremie hos IF.
Men det finns i alla fall en kattunge rabatt.
Tecknar du en kattförsäkring för din kattunge innan den blir ett år så får ni 20 % rabatt på kattförsäkringen. Försäkrar du kattungen innan den är 120 dagar så gäller även dolda fel.


IF försäkrings rabatter


IF Kattförsäkring prisIF kattförsäkring pris


IF kattförsäkring pris
Vad du kommer att få betala för en kattförsäkring hos IF är svårt att säga innan man tecknar en kattförsäkring. Men IF ligger lite i den högre delen och för att få fram exakt vad den kostar så beror det främst på dessa punkter.


 • Kattras
 • Ålder
 • Boendet
 • Ersättningsbelopp
 • SjälvrisksvalRecension av IF kattförsäkring

SammanfattningIf sammanfattning kattförsäkringen
När vi läste igenom IF kattförsäkringen så vart våra känslor lite av en jojjo, det var både upp och ner. Men i slutändan så tycker vi inte att IF kattförsäkring riktigt höll måttet av vad vi tycker en kattförsäkring förtjänar. Vi hade helt enkelt hoppats på lite mera av IF.
Det mest positiva var att TO/FORL ingår och att ersättningsbeloppet var hela veterinärvårdsbeloppet.
Prismässigt tycker vi att IF var lite högre än snittet om man jämför samma innehåll med andra bolag. Ett stort minus var självriskerna som inte höll måtten, Man hade väldigt dåligt med valmöjligheter och självriskperioden var bland de kortaste på marknaden vilket givetvist inte är bra.
Recension IF kattförsäkring


Topplista kattförsäkringar
Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

ManyPets


Moderna

Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Omdöme IF kattförsäkring
IF Omdöme kattförsäkringen
If är ett ganska stort försäkringsbolag med många kunder i Sverige. De har på nätet fått blandade omdömen från diverse sidor. Många tycker att de betalar för mycket för sina försäkringar hos IF.
Hos exempelvis reco har IF fått 2.5 av 5 poäng på omdömen från kunder, vilket vi tycker är lågt och något man borde tänka på innan man tecknar en kattförsäkring hos IF.
Kattförsäkringspaketen IF erbjuder är helt ok, förutom att de kan vara lite i den högre pris skalan.


IF kattförsäkring


Övrigt om IF kattförsäkring