Kattunge försäkring


Kattunge försäkring

När man skaffar sig en kattunge så är det väldigt viktigt att tänka på att så fort som möjligt teckna en kattunge försäkring. Men hur tidigt får man teckna försäkringen på kattungen egentligen. Det skiljer sig faktiskt mellan de olika försäkringsbolagen som erbjuder kattförsäkringar på just åldern på att teckna en kattförsäkring.
Varför det skiljer sig mellan bolagen kan vi inte svara på men det är så det är i alla fall. Det vanligaste är att man kan teckna en kattunge försäkring när katten blivit 6 veckor gammal. Men ett försäkringsbolag erbjuder även en kattungeförsäkring redan från 4 veckors ålder.

Det finns några anledningar till att skaffa en kattunge försäkring tidigt


  • Man vill absolut inte vara utan en kattförsäkring ifall något händer. Det kan vara att kattungen blir sjuk redan i tidig ålder eller att den kanske till och med skadar sig när den leker och är liten. Utan en försäkring på kattungen så måste ni själva stå för alla de kostnader som kan uppstå vid en undersökning och behandling av kattungen.


  • Det finns många villkor i kattförsäkringar som gör att vissa delar INTE kommer att gälla om din katt inte varit försäkrad INNAN en viss ålder. Det kan bland annat vara Dold fel som inte kommer gälla om katten inte varit försäkrad. Ett dolt fel är något som inte upptäckts tidigt utan som man märker av när katten blir äldre. Då är det inte roligt om detta inte skulle gälla i din försäkring för kattungen.


  • De flesta försäkringsbolagen som erbjuder just kattförsäkringar, brukar ofta även erbjuda just en kattunge rabatt till sina nya och gamla kunder. Denna rabatt kan vara allt från en bonus eller en rabatt på försäkringspremien under det första året.Bästa kattunge försäkringarna

Här nedan har vi samlat de allra bästa försäkringarna för just kattungar


ManyPets


Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

Moderna


Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonusSvedea


Omdöme

8.9 av 10

Pris

79kr/mån

Självrisk Fast

2700 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

20 % Kattunge