Billigaste kattförsäkringen


Den billigaste kattförsäkringen

Vilken är den billigaste kattförsäkringen?

En prisvärd kattförsäkring med bland annat följande innehåll


✓ En väldigt billig och prisvärd kattförsäkring


✓ Ersättning för behandling av TR/Forl


✓Ni får fri flytträtt


✓ Välj 30 000 kr eller 60 000 kr oavsett så är det samma innehåll


✓ICA bonus


✓ Ett tryggt val av kattförsäkringICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Vad gör ICA kattförsäkring billigaste


En viktig sak när man ska teckna en kattförsäkring är att välja en som är prisvärd. Det finns ju ingen mening med att betala mer för samma skydd bara för att det bolaget kanske är mera känt för den vanliga husdjursägaren. 

ICA har en väldigt prisvärd kattförsäkring som inte är svår att tyda och som har ett fullgott försäkringsskydd för din katt. 

 

Vilken är den billigaste kattförsäkringen 

Så du letar efter den billigaste kattförsäkringen men som fortfarande har ett bra skydd för din katt. 

Vi har kollat på innehållet i alla kattförsäkringar och sedan tittat på vad varje kattförsäkring kostar och kommit fram till att vissa bolag är i regel lite billigare än andra försäkringsbolag. 


"Vi tycker att ICA har en väldigt bra kattförsäkring till ett bra pris"Veterinärvård

30000 kr

60000kr

Ersättning

30 000 kr

60 000 kr

Mr & Ct

Ja

Ja

Medicin

Ja

Ja

Kejsarsnitt

Ja

Ja

Dolda fel

Ja

Ja

Ledimplantat

Ja

Ja

Cancer

Ja

Ja

Tandvård

Ja

Ja


Varför är det den billigaste kattförsäkringenBillig kattförsäkring


Det finns många olika faktorer som styr priser på din försäkringspremie. Några av dessa punkter kan ni läsa om här på våra sida. 

Vi har jämfört alla kattförsäkringar och tittat på vad som ingår till det pris man betalar och kommit fram till att vissa försäkringsbolag är i regel lite billigare än andra bolag. Dessa tre bloag tycker vi verkar ha de lägsta priserna

  1. Ica
  2. Bought By Many
  3. Svedea


Billig kattförsäkring


För att få en billig kattförsäkring så behöver man gå igenom dessa 8 punkter


1. Vilken kattras är billigast att försäkra 

.Beroende på vad ni har för ras på er katt så skiljer sig priset mellan de olika kattraserna. En bondkatt är bland de billigaste att försäkra. 


2. Kattensålder gör skillnad på priset 


En kattunge är betydligt billigare att försäkra mot en vuxen katt. Detta då kattungar har mindre risk för att skada sig eller få en sjukdom. Tänk även på att vissa bolag inte försäkrar en katt som är äldre en 9 år. 


3. Bostadsadress 


Det är i regel billigare att försäkra en katt om man bor på landet än mot vad det kostar att försäkra en katt i staden. Detta beror främst på att det är en betydligt högre skaderisk för en katt som bor i en stad som exempelvis Göteborg. En katt som bor på landet däremot har inte lika mycket som kan orsaka en olycka eller skada på katten. Nu är ju inte detta något som man kan göra så mycket åt själv, men det är i alla fall en faktor som försäkringsbolagen använder sig av. 


4. Kastrering 


Om ni har en kastrerad katt så får ni även en billigare försäkrings premie. Detta har att göra med att vissa sjukdomar inte går att få och att det helt enkelt är mindre sjukdomsbild på en kastrerad katt. Så ska man inte avla på sin katt kan det vara bra att kastrera den. 


5. Fast självrisk 


Den fasta självrisken har en betydande faktor på att få en billigare kattförsäkring. Kattförsäkringen får en billigare års premie om man väljer en högre fast självrisk. Har man exempelvis en katt med en låg risk för olycka eller sjukdom så kan det vara lönsamt att välja en högre fast självrisk för att på detta sätt få ner sin månadskostnad. 


6. Rörlig självrisk 


Precis som med den fasta självrisken så gör även den rörliga självrisken att års premien blir billigare om ni väljer en högre rörlig självrisk. Vanligast är att försäkringsbolagen erbjuder ett val mellan 15 % och upp till 25 % 


7. Självriskperiod 


Detta är inget man kan styra över själv men ändå bra att ha en tanke på då självriskperioden skiljer sig mellan försäkringsbolagen. Tittar man på exempelvis Bought By Many som erbjuder hela 365 dagar på sin kattförsäkring medans en del andra bara har 120 dagar. Det är under denna period som ni endast betalar en fast självrisk oavsett hur många gånger ni behöver använda er utav kattförsäkringen. 

 

8. Veterinärvårdsbelopp 


Den största delen för att få en så låg kattförsäkrings pris som möjligt är ju att välja ett lägre belopp på veterinärvårdsbeloppet. De flesta försäkringsbolag erbjuder olika storlekar på sina kattförsäkringar, där varje storlek har olika innehåll och skillnader på ersättningsbeloppet. Ett stort plus på ICA kattförsäkring är att oavsett om ni väljer det lägre veterinärvårdsbeloppet på 30 000 kr eller det på 60 000 kr så har ni samma innehåll i kattförsäkringen. Det enda som skiljer är då ersättningsbeloppet som maximalt kan betalas ut under ett år. Vad kan man själv göra för att få en billig kattförsäkringHur kan man spara in för att få en billigaste kattförsäkring 


För att själv kunna sänka sin kostnad på en kattförsäkring har vi några punkter vi tycker alla kattägare borde gå igenom innan man väljer att teckna en kattförsäkring. Även om du redan har en kattförsäkring är det väldigt lätt att numera byta försäkringsbolag. 


Jämför 

Börja med att jämföra de olika kattförsäkringsbolagen. Jämför priset och vad som ingår. Man kan inte enbart titta på vad en kattförsäkring kostar utan man måste även veta vad som ingår. 


Självrisker 

Detta är den viktigaste biten för att få ner sin försäkringspremie.  


Rabatter & Bonusar 

Vissa försäkringsbolag erbjuder rabatter om man samlar sin försäkringar eller om man tecknar en kattunge försäkring. Ica erbjuder istället en bra bonus till sina kattägare. 

 

Håll katten frisk 

Gör allt som ni själva kan gör aför er katt så den håller sig frisk. Ta hand om exempelvis kattens tänder och se till så den får den motion den behöver. En frisk katt kostar inte mycket. 


Använd Firstvet först

Skulle ni få en sjuk eller skadad katt så kan det ibland vara bäst att rådfråga en veterinär online först. Då detta i stort sett ingår hos alla försäkringsbolag så rekommenderar vi alla kattägare att ladda ner och registerara sig hos Firstvet. Det kan ni spara in mycket pengar på, då väldigt många besök hos veterinären lika gärna hade fungerat över ett videosamtal. 


Billigaste kattförsäkringen
firstvet


De tre prisvärdaste kattförsäkringarna


ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonusManyPets


Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

Svedea


Omdöme

8.9 av 10

Pris

79kr/mån

Självrisk Fast

2700 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

20 % Kattunge