Dina


Dina kattförsäkring
Dina försäkringar har funnits med ganska länge i Sverige. De erbjuder kattförsäkringar till alla sina kunder. Man kan välja Veterinärvårdsersättning från 30 000 kronor upp till 60 000 kronor. Detta är i undre delen av vad andra försäkringsbolag erbjuder.


Dina kattförsäkring


✓ Lågt pris


✓ Upp till 60 000 kr


✓ Firstvet ingår

Omdöme

5.5 av 10

Pris

70kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

RabattDinakattförsäkring


Är dina kattförsäkring nåt för dig?
Dina Kattförsäkring erbjuder en enklare variant av kattförsäkring, där ersättningsbeloppen överlag är ganska låga och självriskerna är inget man själv tyvärr kan styra över. När man ska teckna en kattförsäkring hos försäkringsbolaget Dina försäkringar så får man välja ett veterinärvårdsbelopp. Det man kan välja på är 30 000 kronor eller 60 000 kronor. Ett stort minus Dina kattförsäkringar har är att om ni har en kattförsäkring hos dem, då sjunker ersättningsbeloppet med hela 5000 kronor varje år efter att katten fyllt 8 år. Den fortsätter sedan att sänkas tills det är nere på 15 000 kronor.
En fördel är att det ingår Firstvet, vilket är en veterinär i mobilen. Den kan ni ladda ner redan idag då den är helt gratis att ladda ner o registerera er hos. Den kan ni spara in mycket pengar på.


Gratis online Veterinär

Firstvet och Dina samarbetar så att ni får gratis vård


Missa inte att ladda ner Firstvet appen som är gratis att använda med Dina kattförsäkring


Firstvet


Dina kattförsäkring
Då ska vi se vad som ingår i en kattförsäkring hos DINA försäkringar. Dina kattförsäkring erbjuder endast en kattförsäkring där du som kund får välja vilket max ersättningsbelopp ni vill ha. Det man får välja mellan är 30 000 kr per år eller 60 000 kr per år.
Självriskerna är Dina ganska ensamma om då de inte erbjuder några val på detta, vilket vi tycker är ett jätte stort minus. Utan dessa val är det svårt att styra sin försäkringspremie eller att kunna välja en självrisk som passar bäst för dig.Dina självrisker

 • Fast självrisk 2000 kr
 • Rörlig självrisk 25 %
 • Självriskperiod 4 månader


Tilläggsförsäkringar

 • Livförsäkring
 • Tandvårdsförsäkring
 • Avelskattförsäkring
Jämför kattförsäkringar


Dina innehåll kattförsäkringVeterinärvårdsbeloppen
Som en kattägare vill man ju gärna ha ett högt veterinärvårdsbelopp då det kan bli väldigt kostsamt om katten skulle bli alvarligt sjuk eller skadad av en olycka. Hos Dina försäkringar får man välja mellan 30 000 kronor eller 60 000 kronor. Dessa belopp är om man jämföra med alla andra bolag i Sverige relativt låga.

Läs mer om kattförsäkring och veterinärvårdsbelopp


30 000 kr eller 60 000 kr


Veterinärvårdsbelopp Dina


Medicin i kattförsäkringen
Behöver din katt förband efter en olycka eller kanske medicin för en sjukdom så kan ni få ersättning för detta hos Dina kattförsäkring. Detta ingår upp till 5000 kronor per år i din kattförsäkring. Det gäller dock i regel endast för receptbelagda mediciner som veterinären har rekommenderat er.
Medicin ersätts upp till 5000 kr


Dina Medicin


Tandvården i Dina kattförsäkring
Skulle din katt springa och skada en tand genom en tandfraktur, så kan ni få ersättning för dessa kostnader upp till 10 000 kronor per år. För tandsjukdomar och ett högre ersättningsbelopp så erbjuder Dina försäkringar en tilläggsförsäkring för Tandvård.
Vid tandfraktur upp till 10 000 kr


Dina Tandvård


Röntgen
Det kan ju tyvärr hända att katten blir allvarligt sjuk eller blivit påkörd av en bil som kräver en röntgen. Då röntgen i regel kan bli ganska kostsamt så är det skönt att veta att detta ingår i en kattförsäkring hos Dina. Kattförsäkringen ersätter kostnader upp till 10 000 kronor per år


Dina Röntgen


Rehabilitering
Hos Dina kattförsäkring så ingår de rehabilitering om din katt har varit i en olycka eller fått en sjukdom som kräver rehabilitering.
Man kan få ersättning för dessa kostnader upp till 3000 kronor per år

Dina Rehabilitering


Firstvet hos Dina
Likt de allra flesta andra försäkringsbolag så erbjuder även Dina försäkringar gratis veterinärrådgivning i mobilen. Detta görs genom Firstvet vilket är väldigt enkelt och smidigt. Fördelen är att man kan få veterinärvård hemma i soffan genom ett videosamtal. Hos Dina kattförsäkring så ingår det helt fria samtal. Alltså ingen gräns på hur många gånger man kan använda tjänsten.


Firstvet Dina


Top 3 kattförsäkringar
Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

ManyPets


Moderna

Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Dina kattförsäkring Tilläggsförsäkring

Dina kattförsäkringar erbjuder ett flertalet tilläggsförsäkring till din kattförsäkringLivförsäkring
En livförsäkring på katten kan man teckna utöver den vanliga kattförsäkringen hos Dina försäkringar. En livförsäkring kan ni teckna för alla katter som dock kostar minst 500 kronor. Ni kan då få ersättning om ni tvingas avliva katten eller att den dör. Bra att veta är att detta ej gäller för bortsprungna katter.Tandvårdsförsäkring
Dina erbjuder en tandvårdsförsäkring som kan tecknas utöver din vanliga kattförsäkring. Med en tandvårdsförsäkring kan ni få ersättning för bland annat sjukdom eller skada. Ersättningen som kan betalas ut är upp till 20 000 kronor. Det finns dock vissa villkor som kan vara bra att veta, en av dessa är att det inte ersätter är förebyggande tandvård och eller borttagande av tandsten.Avelskattsförsäkring
Avelskattsförsäkringen är även detta en tilläggsförsäkring hos Dina försäkringar som är i första hand för dig som avlar katter. Avelskattförsäkringen gäller för katterna som ingår i ditt katteri som har ett registrerat katteri namn.
Avelskattsförsäkring innehåller bland annat följande delar


 • Veterinärvårdsförsäkring
 • Livförsäkring
 • Dolda fel för dina sålda kattungar
 • Extra kejsarsnitt
 • Delersättning vid förlorad avelsförmåga.Självrisker i Dina kattförsäkringSjälvrisk Dina


Självrisk Sveland

En av de bättre sakerna med Sveland kattförsäkringar är faktiskt de stora möjligheter man får på just självriskerna. Det är endast på kattförsäkringen Olycksfall som du inte har några val att göra, men på både Favorit och Maximal kan du styra din självrisker väldigt mycket själv. Det som är lite negativt är dock den väldigt korta självriskperioden på endast 125 dagar. Det finns försäkringsbolag som erbjuder upp till 365 dagar.


 • Fast 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr
 • Rörlig självrisk 15 % eller 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar

Dina kattförsäkrings rabatter
Rabatter
Dina har väldigt dåligt med rabatter vilket vi ser som ett stort minus. Nästan alla försäkringsbolag erbjuder kattunge rabatt det första året, något vi även tycker Dina försäkringar borde erbjuda sina kunder.


De erbjuder dock en rabatt, men den är för uppfödare. Som katt uppfödare hos Dina kan ni få en rabatt på upp till 30 % vilket får ses som ganska bra.

Dina kattförsäkringRabatter


Dina Kattförsäkring prisDina kattförsäkring pris


Pris
Vad kostar en kattförsäkring hos Dina försäkringar?
En kattförsäkring kostar runt 70 kronor hos Dina försäkringar vilket är bland de billigaste. Men man ska tänka på att ersättningsbeloppen är relativt låga och det kan fattas en del i försäkringen tycker vi, som exempelvis TR/ FORL skydd. Man kan inte heller sänka premiekostnaden då självriskerna inte är valbara.


Recension av Dina kattförsäkring

Sammanfattning av kattförsäkringenRecension
Så vad tycker vi om Dina kattförsäkring?


Ja det är en väldigt billig kattförsäkring, men du får nog inte riktigt det skydd du söker om du letar efter en kattförsäkring. Ersättningsbeloppen i de olika delarna i försäkringen håller ganska låga max belopp. Själva veterinärvårdsbeloppen är runt medel, man kan dock inte välja en direkt hög belopp gräns som de flesta andra aktörer erbjuder. Att man sedan inte kan välja självrisker är ett stor minus och det blir inte bättre av de inte erbjuder några rabatter.
Att sedan veterinärvårdsbeloppet sjunker med 5000 kronor per år efter att katten fyllt 8 år är inget vi kan rekommendera.

Recension av Dina kattförsäkring


Topplista kattförsäkringar
Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

ManyPets


Moderna

Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Omdöme Dina kattförsäkringOmdöme
Dina försäkringar har fått sämst betyg av alla de försäkringsbolag vi jämfört på nätets alla omdöme sidor. Det är många kunder som inte är nöjda med ersättningsbeloppen. Vi tycker att de har en väldigt enkel utformad kattförsäkring. Men då de sänker ersättning från 8 år är ett jätte minus tycker vi, då en katt i regel blir minst dubbelt så gammal. Man vill ju alltid kunna hjälpa katten med vård om man behöver. Det kan bli väldigt dyrt om man ej är rätt försäkrad. Tänk på detta innan du väljer din kattförsäkring.

Dina logo


Övrigt om Dina kattförsäkring