Byta kattförsäkring


Kan man byta kattförsäkring?
Det går jätte bra att byta en kattförsäkring, det var lite svårare förut men nu för tiden så är det inga problem. Det går faktiskt även att byta en kattförsäkring på en äldre katt och även på en katt som varit skadad eller sjuk.


Men först och främst det viktigaste att tänka på nu när ni går i tankar på att byta kattförsäkring. Säg inte upp er gamla kattförsäkring innan ni har tecknat en ny kattförsäkring. Man ska aldrig stå utan om ens för en dag. Då kan ni få karens och andra problem vid byte av kattförsäkring. Det kan ju faktiskt även hända något den dagen ni står utan.Varför byta kattförsäkring


Vi antar att ni inte är nöjda med er nuvarande kattförsäkring, anledningen är säkerligen den premiekostnad ni har nu. Ni har säkert märkt att er kattförsäkring börjar öka mycket i premiekostnad varje år nu när katten blir äldre.
Är detta anledningen så kan det vara läge att byta kattförsäkring. Tänk dock på att de allra flesta försäkringsbolag höjer premien varje år, men vissa höjer helt klart alldeles för mycket och det lönar sig att byta kattförsäkring.


En annan vanlig anledning är att er veterinärvårdsersättning hade 60 000 kronor från början, men nu är den nere på 35 000 kronor per år och premien har dessutom blivit dyrare. Detta är något som vi tycker är väldigt tråkigt och dåligt gjort av dessa försäkringsbolag. Anledning är att försäkringsbolaget sänker ersättningarna när katten blir äldre, vilket många givetvist inte tänkte på när de tecknade kattförsäkringen. För helt ärligt, hur många sitter och läser igenom 35 sidor med villkor innan man tecknar en försäkring?
Som tur är så finns det försäkringsbolag som inte använder sig av denna metod.Hur byter man kattförsäkring
En kattförsäkring tecknar man i regel på ett helt år. Efter detta år förnyas den automatiskt ett år till, det är innan denna nya period startar som ni behöver säga upp er gamla kattförsäkring.
Men följ dessa steg


  • Ta reda på när er gamla kattförsäkring ska nytecknas.
  • Jämför kattförsäkring
  • Teckna en ny försäkring på datumet som den gamla slutar gälla.
  • Säg upp din gamla försäkringKan man byta kattförsäkring på en äldre katt
Det är inte många försäkringsbolag som erbjuder detta men det går bra att göra hos vissa försäkringsbolag.


Om din katt har en tidigare skada eller sjukdom

Då kan det oftast bli problem med att byta kattförsäkring. Men det finns ett försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för tidigare besvär
Man får då teckna en tilläggsförsäkring för detta som ersätter upp till 7000 kronor per år för denna skada eller sjukdom.
Bra att veta är att det får ej ha varit en sjukdom eller skada som har behandlats för 3 månader innan den nya försäkringen börjar gälla.