Sveland


Sveland kattförsäkring
Ett av de mest kända djurförsäkringsbolagen som erbjuder kattförsäkringar är just Sveland djurförsäkringar. De erbjuder tre olika kattförsäkringar som de kallar olycksfall, Favorit och maximal. Vi ska på denna sida gå igenom vad som ingår i de olika kattförsäkringarna och vad ni som möjlig kund bör tänka på.


Sveland kattförsäkring


5 % skadefri


✓ Upp till 100 000 kr


✓ Firstvet ingår

Omdöme

6.6 av 10

Pris

85kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

40 000 kr

Rabatt

5 % SkadefriSveland kattförsäkring


Sveland är den bra nog för din katt?
Sveland djurförsäkring erbjuder tre kattförsäkringar, där den billigaste endast ersätter olycksfall och den vanligast har en del begränsningar. Sveland Maximal har ett bra skydd, men känns dock lite dyr.
En bra sak med Sveland är dock de val man har på självrisker då det finns många alternativ, med hjälp av självriskerna kan man styra sin försäkringspremie till en viss del. Dock så har Sveland en ganska dålig självriskperiod som vi tycker borde vara längre.
Om det är bra eller inte att man behöver teckna tilläggsförsäkringar för att få tillgång till vissa delar i en kattförsäkring får ni avgöra, vi tänker då på medicin och rehabilitering som inte ingår i Favorit. En fördel är dock att TR/FORL ingår om dock med ett begränsat skydd upp till 4000 kronor per år. Det finns faktiskt fortfarande andra försäkringsbolag som inte ger något skydd på detta. Anledningen till detta är nog att det är en väldigt vanligt tandsjukdom för katter. Så är Sveland kattförsäkring bra nog för din katt? Läs mer och ta reda på det


Gratis Veterinär

Firstvet och Sveland samarbetar och det är helt gratis.


Missa inte att ladda ner Firstvet appen som är gratis att använda med Sveland kattförsäkring


Firstvet


Sveland kattförsäkring
Med de tre försäkringspaketen så har du några kattförsäkringar att välja på hos Sveland. Sveland Olycksfall, Favorit och Maximal, ni kommer längre ner på sidan kunna läsa om vad som ingår i varje paket.
Sveland erbjuder ett flertalet val på självrisker vilket vi tycker är bra, det borde finnas ett val för alla. Bra att veta är dock Sveland kattförsäkring har en ganska dåligt självriskperiod på 125 dagar.


Tre val av kattförsäkringar

 • Katt
 • Stor Katt
 • Stor + Katt


Dina självrisker

 • Fast självrisk 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr
 • Rörlig självrisk 15 % eller 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar


Tilläggsförsäkringar

 • Livförsäkring
Jämför kattförsäkringar


Sveland kattförsäkring – Välj ett försäkringspaket

Sveland erbjuder som sagt tre olika kattförsäkringar, vilken som passar dig bäst kan du läsa om här nedan.Sveland kattförsäkringar
Sveland katt Olycksfall
Svelands Katt Olycksfallsförsäkring är den billigaste kattförsäkringen som Sveland erbjuder kunderna. Den är dock väldigt begränsad, då försäkringen endast täcker olycksfall. Med ett olycksfall menar Sveland är en oförutsedd skada som uppkommit genom någon sorts olycka. Veterinärvårdsbeloppet på denna försäkring är endast 20 000 kronor per år. Tandfrakturer ingår upp till 5000 kronor.


 • Veterinärvårdsbelopp 20 000 kronor
 • Fast självrisk 1800 kronor
 • Rörlig självrisk 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar

 • Vill man så kan man lägga till några tilläggsförsäkringar, det är speciellt rehabilitering och medicin som då gäller.
  Men som sagt, en väldigt billig kattförsäkring med ett begränsat skydd.


Sveland Katt Olycksfall


Sveland katt Favorit
Detta är den mest populära kattförsäkringen som Sveland erbjuder. Att det är den mest populära är inte heller så konstigt då den har ett väldigt bra grundskydd och man kan välja sitt veterinärvårdsbelopp. Beloppen man kan välja mellan är 20 000 kr, 40 000 kr och upp till 60 000 kronor. Detta gör att försäkringen passar de allra flesta, om man ser de till premiekostnaden. I denna försäkring ingår det bland annat röntgen, tandsjukdomar, kejsarsnitt, och dolda fel. Det ingår inte medicin eller rehabilitering, men detta kan tecknas som en tilläggsförsäkring.


 • Veterinärvårdsbelopp 20 000 kronor 40 000 kronor 60 000 kronor
 • Fast självrisk 1800 kronor, 2700 kronor, 4900 kronor
 • Rörlig självrisk 15 % eller 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar


Sveland Katt Favorit


Sveland Katt Maximal
Svelands Katt Maximal är deras allra största kattförsäkring, här får man ett högt veterinärvårdsbelopp på hela 100 000 kronor, bra att veta om detta är att veterinärvårdsbeloppet sänks till 60 000 kronor när katten fyllt 10 år. Det ingår samma som i Favorit men även lite mer som led och skelettsjukdomar och följande:
Tandsjukdomen TR/FORL ingår med upp till 4000 kr
Medicin upp till 10 000 kronor, dock betalas endast 75% av kostnaderna ut.
Rehabilitering upp till 10 000 kr
Avlivning och kremering upp till 1500 kronor


 • Veterinärvårdsbelopp 100 000 kronor
 • Fast självrisk 1800 kronor, 2700 kronor, 4900 kronor
 • Rörlig självrisk 15 % eller 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar


Sveland Katt Maximal


Sveland innehåll kattförsäkringSveland Veterinärvårdsbelopp
Ett veterinärvårdsbelopp är det belopp som maximalt kan betalas ut under ett år i din kattförsäkring. Hos Sveland kan man välja ett veterinärvårdsbelopp från 20 000 kronor upp till hela 100 000 kronor.
Beroende på vilken kattförsäkring du väljer till din katt så skiljer sig dessa belopp åt.


 • Olycksfall 20 000 kronor
 • Favorit 20 000 kronor 40 000 kronor 60 000 kronor
 • Maximal 100 000 kronor


Sveland Veterinärvårdsbelopp


Medicin
Du kan få ersättning för vissa mediciner hos Sveland kattförsäkring Maximal. I olycksfall och Favorit försäkringspaket så gäller det att teckna en tilläggsförsäkring för att kunna få ersättning för receptbelagda mediciner. Bra att veta är dock att endast 75 % av kostnaden ersätts av Sveland


Sveland Medicin


Sveland Tandvård
Råkar din katt ut för en tandfraktur genom en olycka så gäller alla tre kattförsäkringspaket för detta. Vad gällande tandsjukdomen TR/FORL så är det försäkringen Maximal som ersätter detta upp till 4000 kronor.


Sveland Tandvård


Röntgen
Skulle ni behöva rönta er katt på grund av en skada eller kanske en sjukdom så ingår detta i Sveland favorit och i Maximal. Dock väldigt begränsad till högst 5000 kronor i Sveland Favorit. I Sveland Maximal så gäller det upp till hela veterinärvårdsbeloppet.


Sveland Röntgen


Sveland Rehabilitering
Hos Sveland krävs det kattförsäkring Maximal för att få ersättning för rehabilitering efter en skada eller sjukdom. För att kunna få ersättning för detta i de andra 2 försäkringspaketen så får man teckna en tilläggsförsäkring som täcker detta. I Maximal ingår detta upp till 10 000 kronor per år

Sveland Rehabilitering


Firstvet
Sveland erbjuder gratis veterinär rådgivning genom ett videosamtal i datorn, mobilen eller surfplattan. Firstvet är det företag som samarbetar med Sveland djurförsäkringar och det är alltså gratis för er som har en försäkring.


Firstvet Sveland


Top 3 kattförsäkringar
Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

ManyPets


Moderna

Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Sveland Tilläggsförsäkring

Sveland har många tilläggsförsäkringar som gör att ni kan få det ni vill ha i er försäkringLivförsäkring
Livförsäkring en hos Sveland kattförsäkring är en tilläggsförsäkring som kan ge ersättning om din katt avlider eller behöver avlivas. Livförsäkringen gäller fram det år katten blir 10 år.
Ersättningsbeloppet är högst kattens marknadsvärde.Medicinförsäkring
Detta kan tecknas utöver din kattförsäkring i paketen olycksfall och Favorit. Då kan ni få ersättning upp till 75 % av medicinkostnader. Maximalt belopp är dock på 5000 kronor per år.
Rehabiliteringsförsäkring
Med en Rehabiliteringsförsäkring kan ni få ersättning för kostnader som uppstår vid en eventuell rehab period för katten.
Ersättning som kan betalas ut är 5000 kronor per år. Detta går att teckna utöver din kattförsäkring i Sveland olycksfall och Favorit.Sveland Boost
För dig som vill ha ett utökat skydd i form av ett högre veterinärvårdsbelopp. Tecknar ni detta tillägg så höjs er veterinärvårdsersättning med 20 000 kronor
Självrisker Sveland kattförsäkringSjälvrisk Sveland


Självrisk Sveland

En av de bättre sakerna med Sveland kattförsäkringar är faktiskt de stora möjligheter man får på just självriskerna. Det är endast på kattförsäkringen Olycksfall som du inte har några val att göra, men på både Favorit och Maximal kan du styra din självrisker väldigt mycket själv. Det som är lite negativt är dock den väldigt korta självriskperioden på endast 125 dagar. Det finns försäkringsbolag som erbjuder upp till 365 dagar.


 • Fast 1800 kr, 2700 kr eller 4900 kr
 • Rörlig självrisk 15 % eller 25 %
 • Självriskperiod 125 dagar

Sveland katt rabatter
Rabatter
Sveland kattförsäkring erbjuder rabatt vid skadefrihet.
Har ni inte behövt använda et kattförsäkring vilket vi hoppas att ni slipper så får ni 5 % rabatt för varje skadefritt år ni har.

Med en maximal bonus på 20 %


Rabatter


Sveland Kattförsäkring prisSveland kattförsäkring pris


Sveland kattförsäkring Pris
Vad kommer en kattförsäkring hos Sveland kosta?


Sveland håller ganska normala kattförsäkringspriser, kanske lite i den övre delen. Om man sedan jämför med vad man får så kan vi inte säga att Sveland är billiga, då de bantat ner sina ersättningar ganska mycket.


En kattförsäkring kan kosta runt 80 kronor i månaden hos Sveland, men exakt vad den kostar beror på många olika delar så som försäkringsstorleken, Var ni bor, Självriskerna och kattens ålder.Recension av Sveland kattförsäkring

Sammanfattning av kattförsäkringenÄr Sveland kattförsäkring bra
Sveland passar säkert vissa kattägare men andra kommer tycka de är dyra och det fattas vissa delar. Som i Sveland favorit vilken är den vanligaste kattförsäkringen så ingår det inte medicin eller rehabilitering. Även röntgen delen är dålig i den försäkringen då den endast täcker upp till 5000 kronor.
Självriskerna är dock väldigt bra hos Sveland, med det menar vi att man enkelt kan välja en självrisk då det finns en ganska stor variation.
Slutsats blir att det känns lite krångligt att välja kattförsäkring hos Sveland om man inte bara helt enkelt tar deras stora och inte tänker på priset.
Recension Sveland


Topplista kattförsäkringar
Omdöme

9.3 av 10

Pris

77 kr/mån

Självrisk Fast

1500 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

30 000 kr

Rabatt

20 % tillbaka

ManyPets


Moderna

Omdöme

9.2 av 10

Pris

85 kr/mån

Självrisk Fast

1800 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000 kr

Rabatt

25 % Kattunge

ICA


Omdöme

9.0 av 10

Pris

76kr/mån

Självrisk Fast

2000 kr

Självrisk Rörlig

25 %

Skyddsbelopp

60 000kr

Rabatt

Ica bonus
Omdöme Sveland kattförsäkring
Omdöme Sveland
Svelands omdömen på nätet var förvånansvärt dåliga, Vi trodde att ett så välkänt djurförsäkringsbolag skulle ha gott om bra omdömen. Men där hade vi fel. På trustpilot har Sveland fått låga 2.7 poäng. Detta resultat följer även på andra omdömes sidor på nätet. Vi ger Sveland ett medelbetyg på kattförsäkringen Maximal. De andra kattförsäkringarna bör man jämföra innan man tecknar en kattförsäkring.


Sveland logo


Övrigt om Sveland kattförsäkring